divendres, 21 de setembre del 2012

Els dies plujosos tenim més capacitat per recordar


Psicòlegs australians de la Universitat de Nova Gal·les del Sud han demostrat que els dies grisos i plujosos, són bons per al cervell i la memòria, ja que en aquests dies tenim una gran millora de la capacitat per recordar. Contràriament, els dies solejats tenim menys memòria. 


Per tal d'arribar a aquesta conclusió els investigadors van dur a terme experiments en una botiga, en la que durant dos mesos es mostraven deu objectes diferents al mostrador. Després els clients havien d'intentar recordar  el nom dels diferents objectes mostrats prèviament mitjançant un test. Gràcies a això, els investigadors van descobrir que les persones que havien anat a la botiga en dies plujosos recordaven tres vegades més els objectes mostrats que les que hi havien anat en dies solejats. No obstant, les persones que hi anaven quan feia sol estaven de més bon humor.


Els autors de la investigació, asseguren que quan les persones estan de més bon humor acostumen a estar més desconcentrades i presten menys atenció al que els envolta. En canvi, segons s'explica a la revista "Journal of Experimental Psychology", un estat d'ànim negatiu, afavoreix una manera de pensar més meticulosa i conscienciada, prestant més atenció i millorant la capacitat de recordar.




2 comentaris:

  1. Hola noies!!
    Aquesta investigació feta pels psicòlegs australians de la Universitat de Nova Gal·les del Sud, m'ha semblat molt interessant!
    Penso en aquestes situacions i trobo que a molta gent (inclosa jo)ens ha passat alguna cosa semblant.

    Un blog molt bo, enhorabona i seguiu així!!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies:) Anirem actualitzant-lo amb notícies més curioses!

    ResponElimina