dimarts, 25 de setembre del 2012

Revolució digital

Bon dia, bloggers!

Avui parlarem una mica d'un tema tractat a classe, els avenços i les innovacions tecnològiques que hi ha hagut els darrers anys en el món de la informació i la comunicació.

Ens ha sobtat amb la rapidesa en que això ha passat. De les revolucions més importants que hi ha hagut, mai cap s'havia desenvolupat amb tanta rapidesa com aquesta. La revolució digital amb una dècada ja n'ha tingut suficient per expandir-se en tot el món, i que la gent tingui accés a una quantitat i profunditat d'informació impensable anteriorment, en canvi, altres revolucions com la revolució agrícola va tardar gairebé mil anys a completar la seva evolució.
Us deixem un video que ens mostra amb dades, la rapidesa d'aquesta revolució digital.


Com afecta aquesta revolució a les classes i als estudiants?

Avui en dia vivim en una societat on hi ha un ampli ventall d'informació a l'abast de tothom, on els alumnes amb un sol clic tenen a l'instant una gran quantitat d'informació. Per això, creiem que la metodologia de les classes hauria de canviar, ara el professor ja no és la única font d'informació que tenen els alumnes, sinó que internet és una forta competència. Pensem que a les classes s'haurien d'introduir aquestes noves tecnologies de la informació i la comunicació i aplicar noves estratègies, on el professor i aquestes noves tècniques (pissarra digital, ordinadors portàtils, internet a les aules, llibres electrònics...) convisquin juntes. Així si impliquem als alumnes en que participin a les classes utilitzant aquestes noves tecnologies se sentirien més motivats a l'hora d'aprendre, així aconseguim que no siguin alumnes passius, sinó que també participin.




LA SOCIETAT EVOLUCIONA, ELS EDUCADORS TAMBÉ!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada