Les llengües serveixen per comunicar-se i per no perdre la diversitat cultural de la societat. El fet de perdre una llengua suposa una pèrdua de l'identitat, de la història, d'un patrimoni... Segons els experts, l'any 2100 només es parlaran la meitat de les llengües que es parlen actualment.
Aquesta notícia ha alarmat a molta gent, i des de Google s'ha impulsat un projecte, que consisteix en crear una plataforma on els usuaris puguin trobar i compartir la informació més completa i recent, sobre els idiomes que podrien patir el risc d'extingir-se.
Al món existeixen més de 3000 milions de llengües en perill d'extinció, i es creu que gràcies a la tecnologia es podrà ajudar a la conservació i protecció d'aquestes llengües. Gràcies a la digitalització de documents, gravació de vídeos i la capacitat de compartir-los amb la resta del món, s'espera que moltes llengües que només són parlades per milers de persones no caiguin en l'oblit.
A la dècada dels 60 es va extingir la llengua Miami Illionis, parlada per alguns indis americans. Anys més tard, un ciutadà de la tribu Miami de Oklahoma, va aprendre la llengua a través d'uns manuscrits trobats, i avui en dia està intentant revitalitzar l'idioma a través de la tecnologia.
Creus que les noves tecnologies podrien ser útils per evitar la desaparició d'algunes llengües?
Hola noies,
ResponEliminapenso que ara que la tecnologia està tan avançada si que es podria aprofitar per no perdre algunes llengües i amb l'ajuda de tots crec que es podria aconseguir. Les llengües són part de la identitat d'un poble o nació i és molt important no perdre-les.
PD: m'agrada molt el vostre bloc!
Moltes gràcies!! Estem totalment d'acord amb tu;)
EliminaBé, és molt interessant el post, seria genial aprofitar una eina com aquesta, ara falta que la gent s'interessi per el projecte, no n'hi ha prou en difondre la informació, sinó en que es porti a la pràctica.
ResponEliminaÀnims, seguiu així.
Moltes gràcies pel vostre comentari. El vostre blog també està molt bé, ja ens mantindrem amb contacte:)
Elimina