dimarts, 16 d’octubre de 2012

Seguretat a internetAvui a classe hem parlat sobre la seguretat a internet. Entre nosaltres hem fet un debat sobre el que sabíem de la seguretat d'internet i el que no. A continuació podeu llegir les nostres conclusions.

Coses de les que n'erem conscients:
 • Internet suposa un perill constant.
 • És molt fàcil crear una falsa identitat.
 • Fàcil accés a les teves dades personals, fotos, dades bancàries...

Coses que no sabíem:
 • El què s'ha de fer quan ens trobem amb un problema: bloquejar el remitent, no contestar els missatges, explicar el problema algú de confiança, guardar el missatge, denunciar-lo a algú que pugui fer alguna cosa al respecte...
 • Un 11% de menors que utilitza internet ha estat insultat per part d'altres internautes.
 • Un 44% dels menors que naveguen per internet s'ha sentit assetjat sexualment.

Un dels principals problemes d'internet que més ens ha cridat l'atenció és el ciberassetjament. El ciberassetjament utilitza mitjans de comunicació com ara xarxes socials, correu electrònic, blocs, telèfons mòvils, missatges de text... Per fer una agressió psicològica i repetida en el temps contra algun individu.

El que més ens ha sobtat és que potser no haguéssim sabut reaccionar adequadament envers aquesta situació. Com nosaltres, segur que moltes persones no estan alertades ni informades de com reaccionar davant d'un problema d'assetjament, així doncs, us deixem aquesta presentació (dirigida a nois i noies de 14 a 16 anys), per tal de que puguin afrontar-se si alguna vegada es troben davant d'aquest problema.
8 comentaris:

 1. Molt interessant aquest tema del ciberassatjament,ja que ara gairebé tothom està en contacte amb les xarxes socials i tenim un risc més alt de ser assetjats.

  Gràcies per la informació i no oblideu escriure i compartir els vostres somnis amb nosaltres!

  ResponElimina
  Respostes
  1. El número d'internautas creix dia rere dia, per això, nosaltres pensem que és molt important prevenir i que la gent estigui informada.

   Gràcies estarem amb contacte amb vosaltres!

   Elimina
 2. Molt interessant l'entrada, tot i així el percentatge del 44% és alarmant i ens hauria de fer reflexionar una mica a tots!

  ResponElimina
  Respostes
  1. I tant! I hauriem de fer el possible perquè aquest percentatge disminueixi, entre tots es pot aconseguir!

   Elimina
 3. Trobo molt interessant aquesta entrada ja que moltes vegades no som conscients del perill que suposa l'Internet i les xarxes socials.

  Gràcies per compartir tota aquesta informació amb nosaltres.

  ResponElimina
  Respostes
  1. De res! I tal i com dius tu, és evident que no som conscients dels perills.

   Elimina
 4. Un gran tema aquest!
  Actualment la majoria de persones hi estem exposats, i tal i com han dit per aquí, no en som conscients.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Cert, n'hauríem de ser més conscients, ja que no sabem en quina situació ens podem trobar algun dia i com reaccionar-hi.

   Elimina