Avui a classe hem parlat sobre la seguretat a internet. Entre nosaltres hem fet un debat sobre el que sabíem de la seguretat d'internet i el que no. A continuació podeu llegir les nostres conclusions.
Coses de les que n'erem conscients:
- Internet suposa un perill constant.
- És molt fàcil crear una falsa identitat.
- Fàcil accés a les teves dades personals, fotos, dades bancàries...
Coses que no sabíem:
- El què s'ha de fer quan ens trobem amb un problema: bloquejar el remitent, no contestar els missatges, explicar el problema algú de confiança, guardar el missatge, denunciar-lo a algú que pugui fer alguna cosa al respecte...
- Un 11% de menors que utilitza internet ha estat insultat per part d'altres internautes.
- Un 44% dels menors que naveguen per internet s'ha sentit assetjat sexualment.
Un dels principals problemes d'internet que més ens ha cridat l'atenció és el ciberassetjament. El ciberassetjament utilitza mitjans de comunicació com ara xarxes socials, correu electrònic, blocs, telèfons mòvils, missatges de text... Per fer una agressió psicològica i repetida en el temps contra algun individu.
El que més ens ha sobtat és que potser no haguéssim sabut reaccionar adequadament envers aquesta situació. Com nosaltres, segur que moltes persones no estan alertades ni informades de com reaccionar davant d'un problema d'assetjament, així doncs, us deixem aquesta presentació (dirigida a nois i noies de 14 a 16 anys), per tal de que puguin afrontar-se si alguna vegada es troben davant d'aquest problema.
Molt interessant aquest tema del ciberassatjament,ja que ara gairebé tothom està en contacte amb les xarxes socials i tenim un risc més alt de ser assetjats.
ResponEliminaGràcies per la informació i no oblideu escriure i compartir els vostres somnis amb nosaltres!
El número d'internautas creix dia rere dia, per això, nosaltres pensem que és molt important prevenir i que la gent estigui informada.
EliminaGràcies estarem amb contacte amb vosaltres!
Molt interessant l'entrada, tot i així el percentatge del 44% és alarmant i ens hauria de fer reflexionar una mica a tots!
ResponEliminaI tant! I hauriem de fer el possible perquè aquest percentatge disminueixi, entre tots es pot aconseguir!
EliminaTrobo molt interessant aquesta entrada ja que moltes vegades no som conscients del perill que suposa l'Internet i les xarxes socials.
ResponEliminaGràcies per compartir tota aquesta informació amb nosaltres.
De res! I tal i com dius tu, és evident que no som conscients dels perills.
EliminaUn gran tema aquest!
ResponEliminaActualment la majoria de persones hi estem exposats, i tal i com han dit per aquí, no en som conscients.
Cert, n'hauríem de ser més conscients, ja que no sabem en quina situació ens podem trobar algun dia i com reaccionar-hi.
Elimina