dilluns, 22 d’octubre del 2012

Beure aigua durant un examen millora el resultat

Un sorprenent estudi de les universitats East London i Westminter del Regne Unit ha descobert que beure aigua durant un examen millora notablement el seu resultat. 




Els autors de l'estudi van observar que els alumnes que arribaven a cursos superiors eren molt més propensos a  beure aigua durant un examen que els de primer curs, o d'aquells que no superaven els primers cursos. Casualitat? No, els investigadors van demostrar que aquesta relació no era casual mitjançant una sèrie d'experiments. Els alumnes que bevien aigua i s'hidrataven durant els exàmens obtenien notes molt més altes que els que no. 



Els investigadors atribueixen aquesta relació a dos factors: el primer és que l'aigua té un efecte fisiològic sobre el cervell que millora la capacitat de raonament, i el segon que el fet de beure aigua alleuja l'ansietat, la qual té un efecte negatiu sobre la nota final.



Increïble, no? 



P.D. Aprofitem per avisar als professors que no s'estranyin si ens veuen bevent aigua durant els exàmens.


8 comentaris:

  1. Nosaltres pensem que sempre es poden descobrir coses noves i curioses com aquesta, els alumnes i els processos d'aprenentatge mai ens deixaràn de sorprendre!
    Un blog molt atractiu, seguiu així!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tenim moltes coses per descobrir, i segur que encara més sorprenents:)
      Moltes gràcies pels ànims!!

      Elimina
  2. Tal i com diuen les vostres primeres dos paraules, és sorprenent! Per a nosaltres també, mai haguessim pogut pensar que una cosa com aquesta anés bé!
    P.D. Dema tenim la primera oportunitat per a posar-ho en practica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, fins i tot costa de creure! Demà a comprovar-ho i tots a fer l'examen amb una ampolla d'aigua a la taula! jaja

      Elimina
  3. Trobem molt interessant aquesta proposta! D'aquí en endavant beuré aigua durant un exàmen! Tot sigui per treure més bona nota!
    Moltes gràcies per l'aportació,creiem que és molt positiva!:D

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res jaja. Si coneixem algun "secret" més ja us l'explicarem!!

      Elimina
  4. Són dades molt interesants i curioses, a partir d'ara tothom amb l'ampolla d'aigua a classe!

    ResponElimina