dimarts, 30 d’octubre del 2012

Programa LECXIT

Bon dia bloggers,

Avui us volem presentar un programa anomenat LECXIT creat per la Fundació Jaume Bonfill. Aquest projecte ha nascut amb la finalitat d'incrementar el gust per la lectura i alhora millorar la comprensió lectora dels infants. 




Què ha impulsat crear un projecte així?
  •  Principalment els resultats de l'avaluació PISA. Els resultats de l'any 2009 van ser que el 13.5% d'alumnes de Primària no assoleixen les competències lectores bàsiques, la qual cosa significa que tenen dificultat en localitzar infomacions en texots complexos i compendre el text.
  • Les dades de l'OCDE diuen que si els pares i mares llegeixen freqüentment amb els seus fills durant el primer any de primària, els fills obtenen resultats millors.   

Per tant, LECXIT adopta un enfocament multidimensional, implicant les escoles, les famílies, els alumnes i mobilitzant i corresponsabilitzant la ciutadania en la promoció de les competències lectores dels infants.

Nosaltres som voluntàries d'aquest projecte, i des d'aquí t'animem a que tu també siguis voluntari! És una experiència molt gratificant i de gran ajuda per aquells qui més ho necessiten.





Pots trobar motla més informació a www.lectura.cat

T'hi esperem!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada