divendres, 19 d’octubre del 2012

Pissarra Digital Interactiva


Hola bloggers!!

Avui us parlarem de la pissarra digital interactiva,  aprofitant que fa uns dies vam tenir una xerrada informativa.
En primer lloc explicar-vos que aquesta pissarra està integrada per un ordinador, un videoprojector, un mitjà de connexió que connecta la pissarra amb l’ordinador, una pantalla digital interactiva, un software i un dispositiu de control de punter que fa la funció de ratolí o llapis.
Es converteix en una gran eina en l’àmbit de l’ensenyança ja que es pot interactuar directament sobre la superfície de projecció i presentar nombrosos continguts. Això, fomenta que els alumnes siguin partícips en el seu propi aprenentatge.



Les pissarres digitals tot i que són senzilles d’utilitzar, hi ha d'haver cursos de formació pels professors, perquè sinó la gran quantitat d’eines que té poden estar sense aprofitar.  S’adapten a totes les situacions i els diferents nivells de l’alumnat. Es poden utilitzar imatges, vídeos, animacions, eines d’escriptura que faciliten la comprensió d’idees. Fins i tot agilitzen les explicacions ja que totes es poden guardar i tornar a ser utilitzades quan siguin necessàries.
Actualment, les pissarres digitals s’estan intentant utilitzar al major nombre de centres possibles ja que és una eina molt útil.

Fins aviat!!

10 comentaris:

  1. Penso que el millor de la pissarra digital interactiva és que pot ser un element molt motivador per l'alumne, ja que no sera la típica classe en que l'alumne només escolta. I crec que la motivació de l'alumne és molt important pel seu procés d'aprenentatge.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres tambè pensem que és molt important la motivació de l'alumne i aquesta és una bona eina.

      Gràcies per comentar!

      Elimina
  2. Hola noies !

    Estem totalment d'acord que les PDI són el futur de les nostres escoles i creiem , que com a futurs educadors, hauriem de conèixer a la perfecció el seu ús i funcionament.

    ResponElimina
  3. La pissarra digital, pot ser un element molt innovador, però també amb un alt cost. De totes maneres creiem , que a la classa aportaria una motivació pels infants (alumnes), ja que poden interectuar amb ella i apendre noves senassions, però també pensem que amb aquesta innovació, no hem de caure en l'error de deixar d'interectuar amb elements més naturals i propers als infants (alumnes), perquè ells també han de ser capaços d'investigar i apendre senssassions noves per els seus propis sentits ; com per exemple : barrejant diferents colors amb pintures arribi a sortir un color o tonalitats diverses, entre altres.!

    Ànims, és molt xulo i també interessant el vostre blog ! :)
    Atentament: el blog de les Famílies del Present i Futur.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El seu alt cost és un gran incovenient, però s'ha de pensar que això és una inversió per millorar l'educació, i el procés d'aprenentatge dels alumnes; sempre i quan, com heu dit vosaltres, sense deixar de banda altres tècniques, eines i elements. La pissarra digital ha de ser una eina més en que podem aprendre.

      Ens agrada que us agradi el nostre bloc, seguirem publicant i millorant. Gràcies per comentar!

      Elimina
  4. El nostre grup pensem que la pissarra digital és molt efectiva. Els nens poden augmentar la seva motivació a l'hora de participar a les classes i aquesta eina ens proporciona avantatges per a dur a terme una classe molt més interactiva. Hem d'aprofitar positivament l'avanç de la tecnologia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb aquesta eina els alumnes poden ser molt més actius, i això és molt bo perquè aprenguin.

      Gràcies per comentar!

      Elimina
  5. Bones!!

    Estem d'acord amb tot el diue, vivim en món canviat en el qual cada oop les tecnologies van abançant i perfeccionant, les quals ens proporciones comoditat i facilitat per a treballar, tan al professorat com als alumnes.

    ResponElimina
  6. i ja que tenim aquestes tecnologies les hem d'aprofitar.

    Gràcies per comentar!

    ResponElimina