diumenge, 21 d’octubre del 2012

Smartphones amb finalitats educatives?


Si mirem uns quants anys cap enrere podem observar que l'ús que li donem actualment al telèfon mòbil ha canviat moltíssim. Abans la única i principal funció del telèfon mòbil era comunicar per veu i missatge a dos persones. Avui en dia, aquesta funció també segueix present, però en la societat s'ha implantat un nou tipus de telèfon mòbil, els smartphones (telèfons intel·ligents), els quals disposen d'infinitats d'aplicacions, disposen d'internet, organitzador personal i altres funcions de connectivitat mòbil.

Hugo Martínez, director d'una empresa que crea continguts digitals, diu: "aquests tipus de mòbils poden ser una eina fonamental per la gestió escolar al facilitar la coordinació d'accions, la massificació de la informació crítica i l'accés a comunicacions entre estudiants, docents i comunitat educativa."

I així és, en alguns països com per exemple Finlàndia, per ensenyar llegir als infants s'utilitzen smartphones. Segurament us preguntareu, com!? Doncs ara us ho explicarem. Els alumnes reben una carta, la qual han de llegir per esbrinar què hi diu, llavors utilitzaran l'smartphone per fer una foto als què se'ls demana. Aquí us deixem un vídeo per què ho entengueu millor.






Quins avantatges aporta l'ús d'aquest telèfon dins l'aula?

  • Es practica la lectura
  • Els alumnes se senten més motivats 
  • És una eina pedagògica vehicular
  • Els resultats són visibles de manera immediata
  • Es treballa amb grups

Per descomptat que la potencialitat d'aquests dispositius és immensa. La qüestió seria planificar el seu ús adequat dins l'aula. 


Si t'interessa la notícia aquí tens uns enllaços per ampliar la informació:






6 comentaris:

  1. L'smartphone per a finalitats educatives, em sembla molt bé ja que com molt bé expliqueu, motiven i els resultats que hi ha són immediats.
    Els nens actualment estan envoltats de noves tecnologies i la majoria ho saben fer servir i molt, ja que no per finalitats educatives, per què no, fer que ho facin servir més enllà de xatejar, jugar..

    Seguiu així noies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exactament, com tu dius creiem que podrien ser una eina molt útil ja que l'alumne se sent motivat i veu un resultat immediat.

      Gràcies pels ànims, s'agraeixen molt!

      Elimina
  2. Bones!

    Estem d'acord en que l'smartphone a l'aula ens pot proporcionar grans avantatges... però realment els alumnes el sabran utilitzar correctament, per a fins eduatius??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta qüestió ens preocupa bastant, perquè sí que l'smartphone pot ser una eina per aprendre, però també pot ser i és una eina de distracció per l'alumne molt gran si aquest no en fa un bon ús. Però el que sí que tenim clar, és que si se'n fa un bon ús, pot ser una eina importantíssima per aprendre.

      Elimina
  3. Ho trobo un tema molt interessant.

    ResponElimina