divendres, 19 d’octubre del 2012

Víctima del ciberassetjament

Hola bloggers,

Avui us expliquem una notícia no gaire bona que va passar fa pocs dies al Canadà , però que ens va molt bé perquè la gent se n'adoni dels perills que tenen les xarxes socials i això els faci reflexionar. Que siguin conscients que a internet ha d'existir un respecte i que als nens se'ls ha d'informar bé de com han de navegar per la xarxa i de les coses que han de fer i les que no.

La noticia és un cas de ciberassatjament que ha acabat amb la mort d'una noia de 15 anys. Tot va començar quan la noia, Amanda Todd, va ensenyar els seus pits per internet a un home que li va insistir molt. Aquest home "gràcies" al facebook, tenia totes les dades de la noia i un any més tard després de que la noia rebutjés despullar-se davant la camera, l'home va enviar la fotografia dels pits de l'Amanda a tothom, la noia va perdre el respecte dels seus amics, va entrar en depressió, ansietat i, fins i tot, va caure en les drogues i l'alcohol. Es va mudar diverses vegades de població, va canviar d'escoles, però la història la perseguia allà on anava. Un nou amic la va fer caure en un altre engany i al final la noia es va acabar suïcidant. Abans de morir, però va gravar un video on explica la seva història i diu com es sent, al final es veu una fotografia amb el seu braç sagnant. 

Aquest és un cas d'entre molts, molta gent algún cop s'ha sentit assetjada per Internet i nosaltres d'alguna manera hem d'aconseguir frenar-ho. Per això, us recomanem que stigueu ben informats, que vigileu als nens quan naveguen per la xarxa i sobretot si mai us trobeu en una situació com aquesta, denuncieu-ho, no us quedeu mai sols.

Ànim bloggers, que entre tots farem d'Internet un món més segur!

PD: us deixem aquí el vídeo de la noia i un altre enllaç de noticies publicades on expliquen bé la història. 



6 comentaris:

  1. Els pèls de punta, no cal dir res més...

    ResponElimina
  2. La veritat és que desprès d'haver vist el vídeo m'he quedat sense paraules...

    Primer de tot em quedo sorpresa de com una persona (l'home que assetjava a aquesta noia) pot fer alguna cosa així. Ha arruinat la vida d'una noia que tenia un futur per endavant i també la de la seva família la qual deu estar més que destrossada en aquests moments.

    I en segon lloc m'agradaria dir que la gent és molt dolenta i malèvola. Com pot ser que ningú la volgués i li fessin passar per aquesta humiliació sabent tot el que havia viscut?

    És molt important, tal i com dieu noies, que siguem conscients, tots els usuaris d'internet, del perill que correm quan entrem al facebook, quan pengem alguna fotografia o simplement quan naveguem per la red, mai se sap què es pot trobar un!S'ha d'anar molt en compte i sobretot conscienciar als més petits d'aquest perill.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, creiem que la culpa no només és de l'assetjador, sinó també dels seus amics per no ajudar-la.

      Elimina
  3. Aquesta noia va tenir un altre problema, que també s'ha de tenir en compte, els seus companys no la van ajudar, tot al contrari. NO DEIXEU DE COSTAT ALS VOSTRES COMPANYS.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, segur que si els seus amics l'haguéssin ajudat a superar-ho, la història no hagués tingut un final tan tràgic.

      Elimina